Majorannás tejszínes csirkemell metélt tésztával

Print Friendly, PDF & Email

 

A majoranna szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. Kellemes illatú, kissé kesernyés ízű. A szárnyas- és vad húsételekhez kiválóan passzol.
A friss majorannát ritkán használjuk, de ennél az ételnél éppen ez a lényeg, ettől lesz meg a várt kellemes ízhatás.

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl (150 g)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, ételízesítő, őrölt majoranna ízlés szerint
  • 1 nagy csokor friss majoranna
  • kb. 4-5 dkg vaj
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek liszt

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olaj-vaj keveréken megdinszteljük. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk, majd fehéredésig (néhány percig) pirítjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és őrölt majorannával. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, valamint kevés vízzel (hogy elegendő szaftja legyen) felengedjük.
Amikor a csirkemell már majdnem puha, akkor a friss majorannával megszórjuk. Néhány percig még főzzük, majd a végén, a tejfölt és a tejszínt kikeverjük a liszttel, a forró szaftból teszünk hozzá néhány kanállal, majd az ételt ezzel behabarjuk.

Metélt tésztát főzünk hozzá.

Tipp: Amikor sikerül, színes metélt tésztát szoktam vásárolni és azzal tálalom az ételt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük