Majonézes húsvéti saláta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

Nem csak húsvétkor készíthető, aki szereti a majonézes salátákat,annak bármikor önmagában vagy akár valamilyen hús mellé, kitűnő választás lehet! 

Hozzávalók 4 főre:
  • 4 db közepes burgonya
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 6 db csemegeuborka
  • 3 db tojás
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • tartármártás
 
Ecetes-cukros salátaléhez:
  • kb. 3-4 dl vízhez ízlés szerint adunk ecetet, sót és cukrot
 
Elkészítés:

A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjastól, majd még langyosan húzzuk le a héját és vágjuk tetszés szerinti kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel a fél karikákat. Csináljunk egy ecetes-cukros salátalevet és ebbe tegyük a burgonyát és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét). Később alaposan szűrjük le, hogy jól lecsepegjen, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk. A kukoricát szintén leszűrjük.
A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk.

Tartármártást készítünk. Ehhez hozzáadjuk a burgonyát, hagymát, uborkát, kukoricát és a főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük