Majonézes almás sajtsaláta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nagyon szeretem a majonézes salátákat, talán ezt említettem már. Régen igazi “salátabár fan” voltam, még iskolás éveim alatt. Hasonló salátát ettem akkoriban is. Szerintem most sem kell túlbonyolítani, mert sok étel az egyszerűségétől nagyszerű. Egy igazán finom, ízletes és laktató saláta. Bármilyen sajtot lehet hozzá felhasználni, ki milyet szeret. Lehet előétel, saláta, vagy akár köret, nálam leginkább sültek mellé készül.


Hozzávalók 4 főre:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt karaván sajt
  • 5 dkg edami sajt
  • 1 db nagyobb alma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 adag tartármártás



Elkészítés:


Elkészítjük a tartármártást, amit utána felhasználásig a hűtőben tárolunk. A sajtokat tetszőleges méretűre és formájúra felvágjuk. Én kockára szoktam, vagy hosszúkás, nem túl hosszú csíkokra. Az almát szintén kockára vágjuk, a lilahagymával együtt. Már csak annyi dolgunk maradt, hogy a mártással jól elkeverjük az alapanyagokat: a sajtokat, az almát, és a lilahagymát is. És már készen is vagyunk! Egy-két órát pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, és hogy kellő hideg legyen.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük