Királyi csirkemell

ekkor

 

 

A néha már kicsit unalmas, mégis sokak számára – beleértve magamat is – kedvelt csirkemellből szerettem volna valami különleges ételt alkotni. A ropogós kaliforniai paprika, a póréhagyma, na és a pici konyak kellemes ragut varázsol az ételnek. Ha szeretnél csirkemellből valami szaftos és nem megszokott finomságot készíteni, akkor próbáld ki receptemet:


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 10 dkg vaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 piros és 1 sárga színű kaliforniai paprika
  • só- bors ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek liszt vagy étkezési keményítő
  • kb. 3 cl konyak



Elkészítés:

A csirkemellet, karalábét és a paprikákat kockára vágjuk, a póréhagymát pedig karikára. A vaj felén egy mély serpenyőben félpuhára pároljuk a hagymát, a karalábét, és a paprikákat. Ezután kiemeljük a vajból, hozzáadjuk a vaj másik felét, és ezen pirítjuk a húst. Kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk a csirkemellet. Felöntjük az előzőleg egy evőkanál liszttel elkevert tejszínnel, visszatesszük a hagymát és a paprikákat a húshoz, és jól összeforraljuk. A tojássárgákat a konyakkal elkeverjük és állandó keverés mellett az ételhez adjuk. Nem kell már forralni! Mindenki a kedvenc kifőtt tésztájával tálalhatja.

 

 

2 hozzászólás Szólj hozzá

  1. Margit Aczél szerint:

    Ez igen jó recept lett-Én is megcsináltam ÍZLETT a családnak!!!!!!!!!

    1. Sylvia szerint:

      Köszönöm szépen! Örülök neki, hogy ízlett! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük