Károlyi saláta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Még középiskolás koromban, amikor felkerültem Veresegyházról Budapestre, előszeretettel látogattam az akkoriban oly népszerű salátabárokat. (Ha jól emlékszem Micimackó volt a neve és városszerte sok helyen megtalálható volt.)  Iskola után sokszor ebédeltem ezeken a helyeken a barátnőimmel. Már akkor  is nagyon kedveltem a különféle salátákat. Sajnos a nem éppen egészséges majonézes saláták a kedvenceim mind a mai napig. Abban az időben ezekben a salátabárokban lehetett kapni a Károlyi salátát. Aztán mostanra valahogy eltűnt ez a nagyon finom saláta. Örültem mikor ismét ráakadtam a neten, és gyorsan el is készítettem. Néhány majonézes alapú salátát már megosztottam veletek, most jöjjön ez a legújabb: a burgonyasaláta és a tojássaláta felturbózott változata.
Íme a Károlyi saláta:


Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg burgonya
  • 4 db tojás
  • 3 db csemegeuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 1 kk mustár
  • só-, bors ízlés szerint
  • majonéz (3 db tojásból)

 



Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, félkarikára vágott paprikát, a vékony karikára vágott uborkát és a szintén felkarikázott főtt tojást is.
A lilahagymát vékonyan szeleteljük fel és adjuk a többi hozzávalóhoz. A tojássárgákból készítsük el a házi majonézt, amikor elkészült, a tejfölt keverjük hozzá. Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük még sóval, borssal, mustárral. A Károlyi saláta alapanyagaira öntsük a mártást, óvatosan forgassuk össze és hűtőbe tegyük néhány órára. Fogyaszthatjuk salátaként, valamint sültek, halak mellé kiváló köret lehet.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük