Kakaós muffin

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ezek a formában kisült apró sütemények – alias muffinok – roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek.
A hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük.
Szóval a muffin az egyik legegyszerűbben elkészíthető finomság, szinte elronthatatlan melyet villámgyorsan az asztalra varázsolhatunk!
A nyers tésztája mindenféle finomsággal ízesíthető, gazdagítható például aszalt gyümölcsökkel, gabonapelyhekkel, csokoládéval, olajos magvakkal, stb… sőt még sós változata is létezik. 
A készre sütött muffin pedig különféle krémekkel vagy lekvárral tölthető és cukormázzal vagy tejszínhabbal díszített változata is ismert.

Hozzávalók 12 darab muffinhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 5 dkg tört étcsokoládé
  • 5 dkg keserű kakaópor

Szóráshoz:

  • porcukor ízlés szerint

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin sütőformába beletesszük a muffin papírokat. Először a száraz alapanyagokat összekeverjük: a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Majd a tojásokat habosra keverjük a cukorral, aztán lágy vajjal. Ezután hozzákeverjük a baracklekvárt is. Ebbe a folyékony masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket. A hozzávalókat összekeverjük, hogy a tészta szép sima legyen (én robotgéppel végeztem, így gyorsabb és könnyebb is).  A tésztát adagoljuk a 12 muffin formába aránylag egyformán (körülbelül 3/4 részig megtöltve).

 

 

Ezután 25-30 perc alatt készre sütjük majd a formában hagyjuk kihűlni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük