Kakaós muffin fehér csokoládés mascarponés kalappal

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A muffinokról köztudott – jó példa erre a mostani receptem is -, hogy a készre sütött muffin különféle krémekkel tölthető, és cukormázzal vagy tejszínhabbal is díszíthető.
Ez a muffin a kakaós muffinnak egy tejszínhabos, fehér csokoládés, mascarponés krém-kalappal díszített változata. 
Mennyei! 
Ráadásul, ha nem lenne elég az élvezetekből, én még olvasztott étcsokoládéval is meglocsoltam.
A főztömet illetve, amit sütök, nem nekem kell dicsérnem, remélem megteszitek helyettem majd ti :), mert biztos vagyok benne, hogy ez a sütemény annyira finom, hogy minden elismerést kiérdemel.

Hozzávalók a tejszínhabos, fehér csokoládés, mascarponés kalapokhoz (12 muffinhoz):

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 50 g étcsokoládé


Elkészítés:

A krémhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral, majd a habtejszínt hozzáöntjük, és kemény habbá verjük.
Tegyük hűtőbe. A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, langyosra hűtjük és ezután a mascarponés krémhez adjuk.
Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy együtt még jobban lehűljön. Ezután habzsákból bőségesen nyomunk a sütemények tetejére a krémből (ha esetleg maradna, akkor tálkában a süti mellé kínálhatjuk a krémet, kárba veszni nem fog).
Az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk és díszítjük vele a muffinok habos tetejét.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük