Kakaós csokoládés túrótorta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A túró és a csokoládé együtt egy nagyon finom kombináció.
Ez a torta egy egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság. Nehéz kivárni, hogy pár órát a hűtőben pihenjen.
Alig vártam már, hogy megkóstoljam!

Hozzávalók: (24 cm-es tortaformához)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 dl olaj
  • 1 cs sütőpor
  • egy csipet só

A krémhez:

  • 0,5 kg túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

A kenéshez:

  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt

 

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a porcukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Alaposan elkeverjük és óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
A tortaformát vajjal kikenjük és egyenletesen egy kevés liszttel megszórjuk. Ezután beleöntjük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben , 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával most is ellenőrizzük!)
Ez idő alatt elkészítjük a túrókrémet. A lágy vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a túrót is.
A csokoládét kockákra tördeljük és a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük és kissé hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta elkészült és langyosra hűlt, rákenjük a túrókrémet. A tetejére szépen elkenjük az olvasztott csokit.
Néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy a krémek megdermedjenek, és szépen szeletelhető legyen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük