Skip to content

Juharszirupos sült csirke

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A juharszirup egész Amerikában kedvelt, legyen szó fehér húsokról, palacsintákról és sok más desszertről.  Most  egy csirkés ételt választottam,  amelyhez az alapanyagok könnyen beszerezhetők, mégis különleges ízeket varázsolhatunk az asztalra. Ez az étel egyszerűen elkészíthető.
Ha szeretnénk feldobni a családi ebédet egy kis újdonsággal, a juharszirup miatt ez az étel ideális választás.

 

 

Hozzávalók:  ( 4 fő )

  • kb. 1 kg csirkehús ízlés szerint ( nálam 60 dkg csirkemell és 6 db csirke szárny )
  • 1 dl juharszirup
  • 5 ek olívaolaj
  • 4 ek mustár
  • 1 ek almaecet
  • só, -bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkehúst sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a húsokat. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A juharszirupot elkeverjük a mustárral és az almaecettel. 20 perc után kivesszük a húst a sütőből és a juharszirupos páccal  lekenjük. Ezután 180 fokon folytatjuk a sütést, többször is meglocsoljuk a páccal és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hasábburgonyával és Cukkinis tócsnival tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük