Ínyenc alma tészta bundában

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Igazi téli csemege az étcsokoládés, fahéjas, karamell öntetes, ropogós tésztába csomagolt alma. Forrón, frissen a legfinomabb. Ha még egy kis tejszínhabot és fagyit is tálalunk mellé, akkor csak még fantasztikusabb lesz.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db alma
  • kb. 5 dkg cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tábla étcsokoládé (100 g)
  • 1 adag karamell öntet
  • 1 csomag (275 g) leveles tészta

A tálaláshoz:

  • kb. 1 ek mogyoró
  • tejszínhab-, fagylalt-, reszelt étcsokoládé, esetleg tortadara ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és a magházát eltávolítjuk. A cukrot a fahéjjal elkeverjük és az almákat meghempergetjük benne.
A leveles tésztát kiterítjük és hosszú csíkokra vágjuk. Az almákat egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Alulról elkezdve a tésztacsíkokkal “becsomagoljuk”, körbetekerjük az almákat.

 

 

A közepébe (a magház helyére) egy csík étcsokit helyezünk.

 

 

A karamellszószt elkészítjük és minden alma belsejébe a csokoládé csíkokra öntünk belőle.

 

 

Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd 200 fokon még körülbelül 20 percig.

 

 

A sütési idő nehezen állapítható meg, mivel minden sütő más. A lényeg, hogy aranybarnára süssük.
Frissen, forrón tálaljuk. Tejszínhab és / vagy fagylalt kiváló lehet mellé. A maradék reszelt étcsokoládéval, és karamell öntettel, valamint durvára darabolt mogyoróval megszórva kínáltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük