Skip to content

Húsvéti sonka saláta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Húsvéti alapanyagokból egy csodás majonézes saláta. Készülhet akár az ünnepi asztalra, illetve  a megmaradt sonka-tojásból is elkészíthetjük. Jól behűtve isteni!

 

Hozzávalók: (4 fő)

  • 1 csomag ( 170 g) salátakeverék
  • 6 db tojás
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 cs retek
  • 4 szál újhagyma
  • 1 doboz (330g) kukorica
  • 1 adag házi majonéz kb. 20 dkg
  • 2 ek reszelt torma
  • 1 nagy pohár (330g) tejföl
  • só, -bors ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

A sonkát kisebb kockákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A retket cikkekre vágjuk a kukoricát leszűrjük. Az újhagymát felkarikázzuk. 5 db tojást felszeletelünk és apróra vágjuk.
Elkészítjük a tartármártást a majonézből és a tejfölből. Ízesítjük tormával, sóval és borssal. A hozzávalókat a mártásba forgatjuk és néhány órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a maradék tojással és zöldségekkel díszítjük a tetejét.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük