Ideális a húsvéti alapanyagokból készíteni egy finom frissensültet ebédre. Mindenkinél marad húsvéti sonka, tojás. Az idei húsvétkor sajtos fűszervajat kombináltam a húsvéti alapanyagokkal. Így született ez a húsétel. Családomnak nagyon ízlett, és bármilyen körettel finom lehet.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 nagy szelet (csont nélküli) karaj
- 4 szelet húsvéti sonka
- 2-3 db főtt tojás
- 20 csapott ek liszt
- 30 ek zsemlemorzsa
- 5 dl napraforgó olaj
- 3 db tojás
- 10 dkg vaj
- 20 dkg trappista sajt
- só, bors ízlés szerint
- fél csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A karajt minél nagyobb szeletekre kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a tölteléket: a szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal jól összedolgozzuk. Hozzáadunk egy kevés sót, borsot és aprított petrezselyemzölddel ízlés szerint ízesítjük.
A hússzeletek egyik oldalára helyezzük a vajas tölteléket, erre jön egy szelet sonka és néhány karikára vágott főtt tojás. A hús másik oldalával beborítjuk és hústűvel rögzítjük, hogy ne folyjon ki a töltelék. A szokásos módon panírozzuk a húst (liszt, tojás, prézli). Érdemes duplán panírozni, majd forró olajban fedő alatt kisütjük.
Én köretként sült burgonyát és a nálunk nagy kedvenc dijoni mustáros répát készítettem hozzá.