Skip to content

Hússal töltött gombafejek salátával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Remek és gyorsan elkészíthető, ízletes vendégváró fogás!
Ráadásul könnyű elkészíteni, így kezdőknek is ajánlott. Sokféle köret illik hozzá. Ha nem vigyázunk a kalóriákra, akkor akár hasáb burgonyával is tálalható. Én most egyszerű salátát választottam hozzá, mi így szeretjük a legjobban.
Íme a receptem:


Hozzávalók 4 főre:

  • 16 db közepes méretű csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 40 dkg darált hús (csirke vagy sertés)
  • 1 pohár (140 g) tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és a fűszerpaprikával. Egy kevés vizet (kb. 1 dl) adunk hozzá és kb. 15 percig pároljuk. Közben a gombákat megtisztítjuk, kiszedjük a tönkjét és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A gombákat megtöltjük a darált húsos masszával és mindegyik tetejére egy teáskanálnyi tejfölt teszünk, majd beborítjuk reszelt sajttal.

 

 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kb. 15 percig légkeveréses fokozaton sütöttem, majd 200 fokon alsó-felső sütésen még 10 percet. De mindenkinek a saját sütőjét ismerve kell a sütési időt megállapítania. Bármilyen körettel finom, burgonyapürével, hasábburgonyával  vagy akár rizzsel. Most én egy könnyű balzsamecet krémmel meglocsolt salátával tálaltam.

Tipp: a gomba szárát fel szoktam aprítani és reggelire felhasználom a tojásrántottába.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük