Hússal töltött csirkecomb

ekkor

 

Húsos töltelék a combok közé?! 🙂

Húsimádóknak ajánlom, mert a csirkecombhoz egy húsos töltelék társul. Általában a csirkecombokat zöldségekkel illetve belsőségekkel (főként májjal) szokták megtölteni. Mivel én sosem kedveltem a belsőségeket, ezért ez a töltött csirkecomb anyukám találmánya, gyermekkoromból származik, amit azóta néha én is elkészítek.
Hozzávalók 4 főre:
  • 4 db egész csirkecomb
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint
  • 1 púpozott ek mangalica zsír
  • 2-4 dkg vaj
Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.

Elkészítjük a tölteléket: Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a zúzott fokhagymát, pirospaprikát. Ízesítjük még sóval, borssal, ételízesítővel és ráütjük a tojást, majd jól összedolgozzuk. Óvatosan fellazítjuk a csirkecombok bőrét, és alátöltjük a tölteléket.

 

A tepsit kikenjük a zsírral, belerakjuk a töltött combokat, tetejüket megkenjük vajjal, öntünk alá kb. 1 dl vizet, és alufóliával befedjük.
180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütési fokozaton) kb. 30-40 percig óráig pároljuk, majd

a fóliát eltávolítva készre sütjük. Petrezselymes újburgonyával és kovászos uborkával tálaljuk.

Tipp: a megmaradt tölteléket gombócokká formázzuk, zsemlemorzsába megforgatva olajban kisütjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük