Hot dog sajtos-hagymás, sütőben sütve

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A Hot dog virsliből és úgynevezett. hot dog kifliből álló, melegen tálalt étel. A virsli a gyors vacsorák egyik legkedveltebb alapanyaga. Most egy kicsit másképpen készítettem, nem a megszokott módon.
A korábbi hot dog receptjeim (Hot dog leveles tésztában, Hot dog a’la Sylvia) után jöjjön egy újabb változat:

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db hot dog kifli
  • 4 db bécsi virsli
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 4 ek ketchup
  • 4 db lapka sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 ek pirított hagyma

 

 

Elkészítés:

A hot dog kifliket egy tepsibe rakjuk. A közepén minden kiflit téglalap alakban bevágjuk. Ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a kiflik közepe kicsit lelapuljon.
Ezután a lágy vajat kikeverjük a zöldfűszerekkel, majd egy ecsettel átkenjük a kifliket.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és pár perc alatt megpirítjuk őket. A sütőből kivesszük és a mélyedéseket ketchuppal megkenjük, majd a reszelt trappista sajt felével megszórjuk.  Egy-egy szelet lapka sajtot teszünk a mélyedésekbe és erre fektetünk egy-egy virslit.  Még egy kis ketchuppal megkenjük a tetejüket (aki szereti, mustárt is tehet rá), majd megszórjuk egy kevés pirított hagymával és egy marék reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe visszatesszük néhány percre a kifliket, ameddig a sajt megpirul a tetején. Ízlés szerint tálaljátok, még egy kevés ketchup, majonéz vagy mustár a tetején nem fogja elrontani.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük