Habos meggyes élvezet

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Leveles tésztát érdemes otthon tartanod, mert bármikor sütit varázsolhatsz gyorsan belőle!
Jó kis “találmány” mivel még, ha kezdő szakács is vagy, könnyen készíthetsz belőle változatos süteményeket, akár sós, akár édes ízekre vágysz.
Én most az édes ízre szavaztam és még akadt egy üveg meggybefőtt is a spejzomban :).
Ez a habos, gyümölcsös süti jutott az eszembe, nem vagyok nagyon édesszájú, de ez valami mennyei!
Remélem, ha kipróbáljátok, igazat adtok nekem és nem tűnök nagyképűnek majd… 🙂

Hozzávalók 5-6 főre:
Vaníliás krémhez:
  • 2 cs vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 25 dkg margarin
Meggyes krémhez:
  • 1 ü magozott meggybefőtt
  • 8 ek búzadara
  • 3 ek barnacukor

Habhoz:

  • fél l tejszín
Tésztához:
  • fél kg leveles tészta

 

Elkészítés:

Ha a tészta kiengedett, ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük (sütőpapíron sütve egyszerűbb lehet), 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet (aki akarja apróbbra vághatja, én egészben hagytam) belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.

A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük