Grillezett tex mex csirkemell

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 


Csirkemell helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy, például pulykamellet, marhahátszínt vagy szűzpecsenyét.

Nagyon finom, ízletes fogás, érdemes kipróbálni! 


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 4 ek olaj
  • 2 ek dijoni mustár
  • 4 ek (kb. 1 doboz vagyis 70 g) sűrített paradicsom
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk csípős Piros Arany krém
  • 1 ek méz
  • bors-, grill fűszersó ízlés szerint

 



Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeletekre vágjuk, kissé klopfoljuk. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit: az olajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, a mézet, borsot, grill fűszersót és a Piros Aranyat.
A hússzeleteket alaposan bedörzsöljük a páccal és egy zárható edényben néhány órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Amikor a faszén parázslik, akkor grillrácson, néhányszor megforgatva körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Köretként én majonézes észt burgonyasalátát készítettem mellé.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük