Grillezett tarja fokhagymás mustáros pácban

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A tarja viszonylag zsírosabb része a sertésnek, ezért tökéletesen alkalmas sütésre és grillezésre is. Érdemes bepácolni néhány órára, hogy omlósabb és még finomabb legyen a végeredmény. Egy szelet ízletes és tökéletesen megsütött tarja, még azokat is elcsábítja, akik egyébként nem rajonganak különösebben a sertéshúsért :).
Korábbi grill receptjeim után próbáljátok ki a mostani változatot is!

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet csont nélküli tarja
  • 1 tk grill fűszerkeverék
  • 1 tk színes borskeverék
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 tk chili pehely
  • 4-5 ek mustár
  • 1 kk só
  • kb. 1 dl olaj

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított tarjaszeleteket nagyon enyhén kiklopfoljuk. Az inas részeknél bevagdossuk a húst.
Elkészítjük a pácot: az olajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, a borsot, chilit és a grill fűszerkeveréket. Jól elkeverjük. A hússzeleteket megkenjük a mustárral és egy zárható tetejű edénybe sorakoztatjuk őket Ezután a korábban elkészített páccal meglocsoljuk. Ha van rá lehetőség, egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk. Sütés előtt kevés sóval meghintjük a hússzeleteket.
Parázsló faszénen, grillrácson, vagy tárcsán többször megforgatva készre sütjük. (Alufóliával letakarva a sütőben is megsüthető.)

 

 

 

 

Én most franciasalátát készítettem hozzá.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük