Skip to content

Franciasaláta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 


Ha szereted a salátákat, akkor örülhetsz, ugyanis a saláták királynőjének a receptjét osztom meg most!
Ennek a salátának is számos változata létezik. Fogyaszthatod magában, de kitűnő köret is lehet belőle. Gondoltad volna, hogy a Franciasaláta – bár a neve nem ezt mutatja – magyar étel? Eredetileg maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Természetesen ma már nem így van, sőt a nagy vendégségek kulcspontja ez a könnyen elkészíthető étel. Kőbe vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készíthető, de az tuti, hogy zöldborsó és majonéz mindig található benne. Én így készítem:


Hozzávalók 4 főre:

  • 45 dkg franciasaláta keverék
  • fél doboz kukorica konzerv (kb. 170 g)
  • 2-3 db csemege uborka
  • 1 db alma
  • tartármártás
  • 1 tk ételízesítő
  • só-, bors-, citromlé-, porcukor ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A franciasaláta keveréket ételízesítővel ízesített vízben, néhány perc alatt roppanósra főzzük. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágva apróra vágjuk. Ugyanakkorára vágjuk az uborkát is. Az így előkészített alapanyagokra öntjük a tartármártást. Ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal, citromlével, cukorral. Lehet saláta, előétel vagy akár hideg körete bármilyen hideg tojás ételnek, sültnek, sonkatekercsnek. Tálalásig hűtőbe tesszük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük