Grillezett csirkemell ketchupos pikáns pácban

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Itt a kerti grillezés ideje! Egy jó kerti sütögetés a családdal vagy a barátokkal igazán jó program lehet.
Vedd elő a grillsütőt, izzítsd be a faszenet és készítsetek ti is a hétvégi ebédhez finom, grillezett húsokat! Korábbi grill receptjeim után jöjjön a legújabb:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 dl szójaszósz
  • 3 ek méz
  • 2 dl ketcup
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk bors
  • 1 dl olaj

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeletekre vágjuk és enyhén klopfoljuk.
Elkészítjük a pácot. A fokhagymát összezúzzuk és összekeverjük az olajjal, a mézzel, a szójaszósszal és a ketchuppal. Ízesítjük a borssal és jól elkeverjük.
A csirkemell szeleteket egy zárható fedelű dobozba sorakoztatjuk, közben a páccal meglocsoljuk. Néhány órát, vagy egy egész éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.
Parázsló faszénen, grillrácson, vagy tárcsán többször megforgatva készre sütjük. (Alufóliával letakarva a sütőben is megsüthető.)

 

 

 

Én most franciasalátát készítettem hozzá.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük