Gombás quesadilla

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Népszerű mexikói étel, egyre nagyobb sikere van nálunk is: ez a “mexikói melegszendvics”.
Tulajdonképpen sajttal, zöldségekkel, mindenféle földi jóval megpakolt tortilla lapokról van szó, amelyet serpenyőben vagy sütőben olvadósra, ropogósra sütünk. Annyira változatosan készíthető, hogy megunhatatlan, rendesen megmozgatja a fantáziát! Tortilla lapot ma már szinte minden nagyobb bevásárló helyen lehet kapni, ebből percek alatt elkészíthető a quesadilla, ízlés szerint töltve húsos vagy zöldséges töltelékkel. Viszont mi magunk is elkészíthetjük a tortilla lapokat (liszt, olaj, só és víz kell hozzá), legközelebb talán én is belevágok :).


Hozzávalók 2 főre:

  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 4 db tortilla lap
  • 1 ek olivaolaj
  • 2 tk szarvasgomba olaj
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A gombát nem túl vékony szeletekre vágjuk és az olivaolajon megpirítjuk. (Sót csak a végén adunk hozzá, mert akkor levet enged és párolódni fog, nem pedig sülni.) Tehát, amikor a gomba megpirult, akkor ízesítjük sóval, borssal. Egy nagy serpenyőbe helyezünk egy tortilla lapot és langyosra melegítjük, erre tesszük középre a reszelt cheddar sajt 1/4 részét, várunk, hogy picit megolvadjon. Ráhelyezzük a fele adag pirított gombát, majd a 2/4 rész sajttal beborítjuk. Meglocsoljuk egy teáskanál szarvasgomba olajjal, majd ráhelyezzük a másik tortilla lapot. Egy lapát segítségével jól összenyomjuk (így összefog kicsit ragadni) és ez idő alatt az alsó lap már megpirul. Ezért óvatosan a lapáttal megfordítjuk, hogy a másik oldal is kicsit megsüljön. Ezt a folyamatot megismételjük a második adaggal is. Amikor ezzel is elkészültünk, akkor tetszőleges szeletekre vagy négybe vágva, forrón tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük