Gombás melegszendvics

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nincs időd vacsorát főzni, de szívesen ennél gyorsan valami meleget? 
Készíts melegszendvicset!
Számtalan variáció létezik, már én is mutattam nektek néhányat és még fogok is. Nálunk nagyon népszerű a melegszendvics, soha nem lehet megunni, rengeteg változatban készítem, kétszer egyforma még sosem sikerült. 
Most gombás krémmel készül, íme:

Hozzávalók 2 főre:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • só-, bors-, kakukkfű ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 db sajtos kifli vagy bagett

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk és megdinszteljük a vajon. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel ízlés szerint, és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Néhány perc párolás után, amikor a gomba megpuhult, rászórjuk a lisztet. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és jól elkeverjük. Kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A végén belekeverjük még az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Picit várunk, hogy kihűljön a krém, majd a félbevágott kifliket bőségesen megkenjük vele. Megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben aranyszínűre sütjük.

 

 

 

Tipp: amikor gombapörkölt készül nálam és esetleg marad belőle (sokszor még nem fordult elő :)) , akkor a maradékból készítek melegszendvicset. A pörkölthöz adok liszttel elkevert tejfölt, kicsit összeforralom, hogy jól besűrűsödjön és ezt a keveréket kenem a kifli vagy kenyér szeletekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük