Skip to content

Gombás – hagymás pikáns csirkemell

Print Friendly, PDF & Email

 

Sütőben készül és nagyon ízletes ez a csirkemell étel. Aki szereti a gombát és a pikánsabb fűszerezést, annak biztosan ízleni fog!

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

 

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2-3 db tojás
  • só, -bors ízlés szerint
  • 2 db vöröshagyma
  • 40 dkg csiperke gomba
  • kb. 3 ek vaj
  • 2 dl ketcup
  • 1 dl mustár

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeletekre vágjuk és kevés sóval, borssal meghintjük. A felvert tojásba megforgatjuk, majd a prézlibe és ujra tojásba. Egy tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütöben sütjük, körülbelül 20 percig. A hagymát szeletekre vágjuk. A gombát szeletekre vágjuk és egy kevés vajon megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítjük a szószt is: körülbelül egy evőkanál vajat teszünk egy  serpenyőbe. A ketcupot és a mustárt is hozzáadjuk. Egy kevés vizet hozzáöntünk és egy kevés sót és borsot. Az egészet elkeverjük és pár perc alatt összerottyantjuk.
A korábban elősütött húsra teszünk a párolt gombából és a hagyma szeletekből. Ezután meglocsoljuk a szósszal. Visszatesszük a sütőbe és 200 fokon, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük az ételt.
Édesburgonyát sütöttem mellé, de burgonyapürével is nagyon szeretem! Csemege uborkával tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük