Gombás bazsalikomos csirkemell

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy izgalmas étel csirkemellből, gombával, paradicsommal és bazsalikommal.  Filézett csirkecombból is érdemes kipróbálni! Frissen készítve a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 3 ek liszt
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 6 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • só,-bors ízlés szerint
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 cs friss bazslikom
  • 3 db paradicsom
  • 15 dkg trappista sajt

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.  A lisztet elkeverjük a pirospaprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk. Egy serpenyőbe olajat hevítünk és közepes lángon elősütjük a húst oldalanként 2-3 perc alatt. Ezután egy tepsibe átszedjük. Ugyanebben a serpenyőben elkészítjük a párolt gombát is. Az ízletes sült húsos olajhoz adunk még egy kevés olajat és a vajat.  A finomra vágott hagymát megdinszteljük rajta. Rátesszük a felszeletelt gombát is és puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.  Az elősütött csirkemell szeletekre halmozzuk a gombát. Erre teszünk egy-két karika paradicsomot és bazsalikom levelet. Végül meghintjük reszelt sajttal a tetejét. Alufóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és 200 fokon pár perc alatt megpirítjuk a tetejét.  Hasábburgonyával tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük