Garnélás fehérboros spagetti

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez egy villámgyors, de mégis különleges tésztaétel.
Hihetetlen, de 15 perc alatt elkészül. Őszinte leszek, én nem szeretem a rákféléket, tengeri herkentyűket. De a gyermekem nem rám hasonlít, nagyon szereti és az ő kedvében próbáltam járni ezzel az étellel. 
Sok receptből válogatva alkottam meg a sajátomat. Hatalmas boldogság volt, amikor azt hallottam, hogy:
“Anya, ez isteni lett, jobb, mint az étteremben!” ❤️

Hozzávalók: (4 főre)

  • 40 dkg garnélarák
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olivaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 kk chili
  • 1 ek provence-i fűszerkeverék
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1,5 dl magas zsírtartalmú főzőtejszín
  • 40 dkg spagetti
  • 5 dkg parmezán

 

 

 

Elkészítés:

A spagettit forrásban lévő vízben, az előírásnak megfelelően készre főzzük.
A megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olivaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított garnélákat, kicsit átkeverjük, majd beleöntjük a fehérbort is. Körülbelül 10 percig pároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, provence-i fűszerkeverékkel, chilivel. Hozzáöntjük az étkezési keményítővel kikevert tejszínt és újabb 2 perc alatt összeforraljuk a szószt. Végül apróra vágott friss petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét. Összekeverjük a szószt a kifőtt spagettivel és frissen tálaljuk. Aki szereti egy kevés friss citromlével még pikánsabbá teheti! Parmezánt kínáljunk mellé!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük