Fűszeres csirkemell csíkok tzatzikivel

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis kiadós étel. Hasábburgonya nélkül, még “alak barátnak” is nevezhető. Untam már a hagyományos csirkés fogásokat, így alkottam meg ezt a variációt. Azt hiszem nem utoljára, mivel nagyon tetszett a családomnak, próbáljátok ki ti is!


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 5 ek olivaolaj
  • 1 ek provencei fűszerkeverék
  • 1 ek sültcsirke fűszerkeverék
  • só-, bors-, majoranna ízlés szerint
 

Tálaláshoz:

  • 2 db lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • só-, bors-, fehérborcet ízlés szerint
  • Tzatziki
  

Elkészítés:

A húst megmossuk és felcsíkozzuk, majd egy tálba tesszük. Meglocsoljuk az olivaolajjal és megszórjuk a fűszerekkel. Néhány óráig a pácban pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután egy nagyobb  serpenyőben megsütjük a csirkemell csíkokat. A lilahagymát és a paradicsomot félkarikára vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés fehérborecettel meglocsoljuk. A tányéron szépen elrendezzük a sülthúst, mellé tálaltam a hagymát és a paradicsomot. Köretként hasábburgonyát sütöttem és tzatzikivel kínáltam. Ízletes, nagyon finom, gyorsan összedobható étel.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük