Fehérboros csirkecomb szőlőmártással

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ez egy őszi hangulatú, isteni vacsora vagy ebéd. Aktualitásképpen szőlő és bor felhasználásával készítettem egy finom főételt.
Szőlőszezonban mi nagyon szeretjük. Szőlőmártást más sültekhez is szívesen készítem, például kacsa-, libasült mellé. A csirkecombot borban pároltam. Köretnek burgonyapürét tálaltam, de rizzsel is finom.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db csirkecomb
  • só-, bors-, bazsalikom-, kakukkfű-, majoranna ízlés szerint
  • 1 ek margarin
  • kb. 1 dl fehérbor
  • kb. 2 ek méz
  • 1 adag szőlőmártás

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, kakukkfűvel, és majorannával. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, ha van akkor légkeveréses fokozaton. Egy tepsit margarinnal kikenünk és a befűszerezett combokat egymás mellé helyezzük. Fehérbort és kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük. Körülbelül 45 percet sütjük, majd mézzel megcsorgatjuk a tetejét és 180 fokon (alsó-felső fokozaton), fólia nélkül szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a szőlőmártást és a megsült combokat a mártással és burgonyapürével tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük