Fehéborecetes rukkola saláta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

Ez egy egyszerű, ízletes saláta, ami bármilyen sültek, húsok kísérője lehet, vagy akár könnyű előételként is fogyasztható.

Hozzávalók 2 főre:

Öntethez:

  • 1 dl extraszűz oliva olaj
  • kb. 2-3 ek jó minőségű fehérborecet
  • só, bors
  • kevés méz
Salátához:
  • 10 dkg rukkola saláta
  • 3 db paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • egy db kisebb piros kaliforniai paprika
  • parmezánsajt

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a rukkola salátát, majd a tetszőleges darabokra vágott paradicsomot, uborkát és kaliforniai paprikát. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük (ha van rá lehetőség előre elkészíthetjük, hogy az ízek jobban összeérjenek), majd a zöldségekre locsoljuk.
Parmezán forgáccsal megszórva tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük