Fahéjas krémes

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Képzeljétek el, hogy a ropogós, fahéjas, leveles tészta rétegek között krémes, tejszínes mascarpone krém van. Azt hiszem így már sejthető, hogy a siker garantált!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek fahéj
  • 2 ek holland kakaópor

 

A tetejére:

  • 2 ek porcukor
  • 1 tk fahéj

 

 

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk és megszórjuk mindkét felét az előtte összekevert fahéjjal és kakaóporral.  Azután két akkora részre vágjuk, amilyen méretű tepsiben szeretnénk elkészíteni a süteményt. A lapokat sütőpapírral elválasztva egymásra tesszük úgy, hogy a tetejére is teszünk sütőpapírt, amire egy tepsit fektetünk. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a tejszínhabot a habfixálóval felverjük, majd hozzákeverjük a kétféle cukrot. Végül a lágy mascarponét is hozzáadjuk.
Miután a lapok kihűltek, laponként a tepsibe tesszük őket, amiket a krémmel kenünk meg. A tetejét is megkenjük, majd egy kevés fahéjjal megszórjuk. Egy-két órát a hűtőben pihentetjük, amíg összeáll.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük