Epres csokis mascarponés pohárkrém

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Imádom az epret!
Ráadásul már elfogadható áron lehet kapni és van már egy kis eper íze is :). A nagy melegben egy isteni, krémes, hűs desszert, amit ráadásul könnyű elkészíteni és látványos, mondhatni szemet gyönyörködtető is! Muszáj kipróbálni!

Hozzávalók 4 főre (4 pohár):

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg zabkeksz (pl. Győri Édes Zabfalatok)
  • 30 dkg eper
  • 2 ek barna cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3-4 ek porcukor
  • 3 ek vaj
  • 1 cs vaníliás cukor

 

 

Elkészítés:

A kekszet durvára összetörjük és elkeverjük az olvasztott vajjal. Az epret megmossuk és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk és a barna cukorral elkeverjük. Kis ideig állni hagyjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a mascarponéval. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot is. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Ezután rétegezve összeállítjuk a desszertet a poharakba: alulra kekszmorzsa kerül, erre csurgatunk egy kevés csokit, majd teszünk rá a mascarponés krémből. Ezután megszórjuk a cukrozott eperdarabokkal, újra egy kis mascarponés krém következik és végül a tetejét kekszmorzsával szórjuk meg, majd olvasztott csokival locsoljuk meg. A tetejét díszítsük ízlésünk szerint a félretett eperszemekkel.
Jól behűtve kínáljuk. Isteni! 🙂

 

 

Egy hozzászólás Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük