Hahó itt az eperszezon! 🙂 Főzés nélküli, villámgyorsan elkészíthető krémleves, a nyári hőségre. Akár férfiaknak is ajánlom, mivel egyszerű, de nagyszerű, kápráztassátok el a párotokat vele!
Hozzávalók 2 főre:
- 40-50 dkg eper
- 3 dl habtejszín
- 1 pohár natúr joghurt
- 2-3 ek cukor (vagy édesítő)
- 1 vaníliás cukor
- kb. 2 dl víz
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A megtisztított epret nagyobb darabokra vágjuk. Az epret egy nagy kancsóba, vagy mérőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot (én édesítőszert használtam), a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a tejszínt és egy kevés vizet. Mindezt összeturmixoljuk. Eperszeletekkel, apróra vágott eperdarabokkal és tejszínnel meglocsolva jó hidegen tálaljuk. És éppen most teszteljük… 🙂