Eper krémleves

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Hahó itt az eperszezon! 🙂 Főzés nélküli, villámgyorsan elkészíthető krémleves, a nyári hőségre. Akár férfiaknak is ajánlom, mivel egyszerű, de nagyszerű, kápráztassátok el a párotokat vele!

 
Hozzávalók 2 főre:
  • 40-50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2-3 ek cukor (vagy édesítő)
  • 1 vaníliás cukor
  • kb. 2 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított epret nagyobb darabokra vágjuk. Az epret egy nagy kancsóba, vagy mérőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot (én édesítőszert használtam), a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a tejszínt és egy kevés vizet. Mindezt összeturmixoljuk. Eperszeletekkel, apróra vágott eperdarabokkal és tejszínnel meglocsolva jó hidegen tálaljuk. És éppen most teszteljük… 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük