Édesburgonya csirkemellel és gombával töltve

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Az édesburgonya, másnéven batáta nagy kedvencem lett az utóbbi években. Többféle változatban készítettem már, de töltve most először. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.

Hozzávalók (4 főre):

  • 2 db szép nagy édesburgonya
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 80 ek olivaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 25 dkg mozzarella
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 ek oregánó
  • 1 cs friss petrezselyemzöld

 

 

 

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan megmosssuk és hosszában kettévágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és körülbelül 4 evőkanál olivaolajjal meglocsoljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és légkeveréses fokozaton (normálnál 220 fokon) körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Körülbelül 4 evőkanál olivaolajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt csirkemell csíkokat. Fehéredésig pároljuk majd a felszeletelt gombát is hozzákeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval ízlés szerint. A tejfölt is belekanalazzuk és puhára pároljuk a ragut. Amikor a batáta készre sült, egy kanál segítségével a puha belsejét benyomkodjuk. Ezután beletöltjük a csirkemelles ragut a burgonyák közepébe.
A tetejére helyezzük a reszelt vagy szeletelt mozzarellát és kissé megpirítjuk. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük