Skip to content

Duplán sajtos paradicsomos burgonya szendvics

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Az unalmas köretek után egy kis változatosság burgonyából. Rántott vagy grill, sült húsok mellé ajánlom, vagy akár főételként is helytáll.Hozzávalók főre 4 főre:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 db paradicsom
  • só-, bors-, grill zöldség fűszersó-, kakukkfű-, petrezselyemzöld ízlés szerint

A burgonyát héjában enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már langyos, akkor meghámozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A burgonyákat vízszintesen 3 darabra vágjuk: az alsó rétegbe, szeletelt trappista sajtot, a második rétegbe reszelt parmezán forgácsot teszünk, valamint egy szelet paradicsomot. A sorokat ízesítjük a fűszerekkel: só, bors, grill zöldség fűszersó. A megtöltött burgonyákat a bacon szeletekkel körbetekerjük és még fűszerezzük kakukkfűvel és petrezselyem zölddel, majd hústűvel rögzítjük. Kevés olivaolajjal kikenünk egy tepsit, ebbe helyezzük a „szendvicseket”. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd 200 fokon még 5-10 percet, hogy a bacon szép piros legyen.
A végén parmezán forgáccsal megspékeltem 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük