Dijoni mustáros répa

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A sült sárgarépát akkor érdemes elkészíteni, ha valami egész húst sütünk, ilyen például a sült csirke, sült liba, stb. Egyszerűen elkészíthető és akár vendégváró köretként is kitesz magáért. Ráadásul egészséges is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg sárgarépa
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kevés ételízesítő
  • 1 kis pohár (150 gr) tejföl
  • 1 teáskanál dijoni mustár

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a megtisztított répát pedig nem túl vékony karikákra. Az olivaolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és ételízesítővel. Kevés vizet (kb. fél dl) adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. Közben figyeljük és, ha a víz elfő de a répa még nem puha, akkor pótoljuk a vizet. A pohár tejfölt kikeverjük a kanál mustárral és a forrásban levő répához öntjük és 2 perc alatt összefőzzük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük