A currywurst egy német eredetű gyorsétel, amely sült kolbászból, általában sertéshúsból áll. Currys ketchuppal ízesítve, tálalva. Ez a mártás egy fűszerezett ketcup alapú mártás, curryporral, paradicsompürével és egyéb fűszerekkel készül. Nagyon finom, akár más grill kolbászok, sültek mellé is.
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 2 dl ketcup
- 3 ek paradicsom püré
- 2 tk fehérborecet
- 2 ek worcestershire szósz
- 1-2 tk Tabasco
- 2 tk méz
- 1 tk curry por
- 1 gerezd fokhagyma
- só, -bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a ketcupot, a paradicsom pürét, a Tabascot, a worcestershire szószt és a mézet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ecetet és a curry port. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. Az egészet alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben, lassú tűzön összemelegítjük.
Currywurst mellé tálaljuk elsősorban. De kiváló és nagyon ízletes szósz lévén, más grillek mellé is kipróbálhatjuk.