Csokis fordított muffin dióval

ekkor

 

 

Egyszerűen elkészíthető finomság, a muffin készítésbe még a gyerekek is imádnak besegíteni!
Olyan gyorsan elkészül, hogy szeretettel kuktáskodnak körülöttünk. Viszont nem elhanyagolható tény, hogy apró trükkel és csokiöntettel feldobva, kiváló vendégváró lehet. Nálam sikere volt :).



Hozzávalók 4 főre (12 db):

A tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 dl tej
Öntethez:
  • 1 cs Dr. Oetker Desszert Öntet por (csokis)
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek cukor
Díszítéshez:
  • maréknyi egész dió

 



Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffin formákat kivajazzuk, vagy a muffin papírokat elhelyezzük benne. Egy nagy tálba tesszük a szobahőmérsékletű vajat és habverővel simára keverjük. Beleöntjük a cukrot és néhány percig kikeverjük a vajjal, hogy lágy, könnyed állagú legyen. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. Egy másik tálba kimérjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, kakaóport és összekeverjük őket. A vanília aromát és a tejet kimérjük és elkeverjük őket. A vajas krémhez apránként, felváltva adagoljuk a lisztes, illetve a tejes keveréket. Végül alaposan összekeverjük az egészet és a formákba kanalazzuk a masszát. Kb. 15 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Még a formában 5-10 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából és így hűtjük ki teljesen. A muffinokat fejjel lefelé tegyük egy tálcára. Ha netán muffin papírokban sütöttük, akkor azt természetesen vegyük le róla. Az előírás szerint készítsük el a csokiöntetet. Majd az elkészült öntetet kanalazzunk a muffinok tetejére, és mindegyik közepét egy fél szem dióval díszítsük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük