Csirkés Cordon Bleu quesadilla

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A Cordon Bleu-ről írtam már korábban is az eredeti recept kapcsán. Eredetileg borjúhúsból készül és egy francia szakácsnő készítette el először. A lényeg, hogy egy sajttal és sonkával töltött rántott húsról van szó. Jelenleg csirkehúsból készítettem. Ráadásul ezt a töltött húst, tortillába csomagoltam és úgy sütöttem meg. A quesadilla egy tortillából készült “melegszendvics”, a mexikói konyha egyik remekműve. Bármilyen töltelékkel készíthető. Korábbi receptjeim például: BBQ csirkemelles quesadilla, Gombás quesadilla, Marhahúsos, babos quesadilla.
Legújabb receptem pedig:

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet csirkemell
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 adag pizzaszósz
  • 8 szelet gouda vagy ementáli sajt
  • 12 szelet lapkasajt
  • 8 szelet sonka
  • 14 db tortilla lap (2 x 7 lap)
  • só-, bors ízlés szerint
  • 4-5 dl olaj a sütéshez

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet enyhén klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd a szokás módon panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Végül forró olajban kisütjük. Egy körülbelül 38 x 26 cm-es tepsiben elhelyezzük a tortillákat a kép szerint:
Először a félbehajtott tortilla lapokkal körberakjuk a tepsi szélét, majd egy darabot középre is teszünk.

 

 

A lényeg, hogy teljesen fedje be a tepsi alját. Elkenjük rajta a pizzaszószt. Erre fektetjük a lapkasajt szeleteket, majd elhelyezzük rajta szépen sorban a rántott csirkemelleket.

 

 

Bevonjuk a sonkaszeletekkel és erre jönnek a gouda sajt szeletek.

 

 

 

Végül az első lépésben említett módon befedjük a maradék (7 darab) tortilla lapokkal.
Egy sütőpapírt teszünk a tetejére és egy másik, kicsit kisebb tepsit teszünk rá nehezéknek. Ezután  180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. Kockára vágjuk, nekem összesen 8 db  lett belőle. Frissen, melegen tálaljuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük