Csirkepaprikás galuskával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Csirkepaprikás, vagy paprikás csirke – kinek, hogy tetszik – az egyik legjellegzetesebb hungarikum. Magyaros íze összetéveszthetetlen bármi mással, hála a paradicsomnak, paprikának, és hát a vöröshagymának. 
A legnépszerűbb magyar ételek egyike! Nem keverendő össze a csirkepörkölttel, hiszen az tejföl nélkül készül. Tálaljunk hozzá galuskát és felejtsük el a fogyókúrát! 🙂


Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg csirkeaprólék
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • fél dl olaj
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dl tejföl (plusz ízlés szerint a tároláshoz)

 



Elkészítés:

A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. (Van amikor csak csirkemellből, és combból készítem). A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk, a zöldpaprikával és paradicsommal együtt. Az olajat felforrósítjuk és mérsékelt tűzön megpároljuk a hagymát. A tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, ezután a feldarabolt csirkét, valamint a paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5 – 2 dl), keverjük át és fedő alatt lassú tűzön, kb. 45 perc alatt főzzük puhára. A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel alaposan elkeverjük. A húsdarabokat kivesszük a szaftból és félretesszük.  A paprikás levet besűrítjük a tejfölös, lisztes habarással és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Visszatesszük a húsokat, óvatosan összekeverjük és csupán egy újabb percig főzzük még együtt. Galuskával tálaljuk és külön kínáljunk még tejfölt hozzá. Savanyúság, uborkasaláta vagy fejes saláta illik hozzá.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük