Csirkemell sajtmártással, rizzsel és brokkolival

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Amilyen egyszerű, olyan finom!
Az ízletes sült csirkemellet önmagában is szeretjük, de ha még “nyakon öntöd” :), egy jó adag sajtszósszal, garantált, hogy elismerésben lesz részed! Sajtból bármit választhatunk, érdemes mindig más fajtákkal próbálkozni. Természetesen nem lesz egyforma a szósz, ha trappistával készül, vagy ha egy rokfort jellegű sajttal. De éppen ezért olyan izgalmas és finom. 


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • só-, bors-, sültcsirke fűszersó ízlés szerint
  • 1 dl olivaolaj
  • sajtmártás

 

 

Elkészítés:

A csirkemelleket lapjában félbevágjuk, szeleteljük. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, borssal, sültcsirke fűszersóval. Ha van elég időnk, akkor ezt pár órával a sütés előtt is megtehetjük. Egy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás. A csirkemellet rizzsel, párolt brokkolival, és a bőségesen meglocsolt fenséges sajtmártással tálaljuk.

Tipp: ha a brokkoli főzésénél a főzővízbe egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk, majd a megfőtt brokkolit nagyon hideg vízbe (jeges is lehet) dobjuk, akkor megmarad gyönyörű, élénk színe.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük