Csirkemell ajvárral és mézes mustáros grill zöldséggel

ekkor

 

 

Egy finom grill vagy sült csirkemell szelet megkoronázva az ízletes ajvárral.
Az ajvár egy paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített szerb eredetű mártás, amit leginkább húsok mellé kínálunk, de esetleg salátát is ízesíthetünk vele, vagy pirítósra kenve is fogyaszthatjuk. Az ajvárt mi is elkészíthetjük otthon, de most időm szűkében én is inkább megvásároltam, talán legközelebb magam fogom elkészíteni és akkor megosztom veletek!


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • só-, bors-, sültcsirke fűszersó ízlés szerint
  • 1 üveg (350 g) ajvár
  • kb. 1 dl olaj (akár fele olivaolaj) a sütéshez

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet lapjában félbevágjuk és szeleteljük. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, sültcsirke fűszersóval. Egy zárható fedelű dobozba tesszük a hússzeleteket és ráöntünk körülbelül fél deciliter olajat. Pár órát, vagy akár egy éjszakát is pihentetjük. Később egy grill serpenyőben kevés olajon vagy kerti grillen a csirkemellek mindkét oldalát megsütjük. Tálaláskor ajvárral megkenjük a tetejét és mézes mustáros grill zöldségekkel tálaljuk az ételt. Könnyű, ízletes fogás.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük