Croissant puding

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Jó kedvű puding kezdőknek!
Na nem a megszokott pudingra kell gondolni! Inkább egy felfújt-féleség, amiben a tejszínnek köszönhetően bársonyos, pudingszerű állagúra sülnek a croissant darabok.
Bárki kipróbálhatja, mert tényleg egyszerű és gyorsan elkészül.
A vaníliás, tejes krém, a kissé fanyar narancslekvár és a tetején lévő csokidarabok… ez így együtt nem rossz kombináció, érdemes kipróbálni!
Egy gyors vendégváró desszert, langyosan kínáljuk.


Hozzávalók 5-6 főre:

  • 1 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 4 db tojás sárgája
  • 3 ek cukor
  • 4 db croissant
  • 8 ek narancslekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kevés vaj, kb. 1 tk (a forma kenéséhez)

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tejet és a tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojás sárgáját és a cukrot, és alaposan elkeverjük. A croissant-okat félbevágjuk és egy-egy kanál lekvárt kenünk rájuk. Egy kivajazott hőálló edénybe fektetjük őket, majd ráöntjük a tejszínes, tojásos keveréket. A csokoládét apró kockákra vágjuk és a croissant-ok tetejére szórjuk.
A pudingot a sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük