Skip to content

Chilis citromos lazac

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Csodás lazac recept, nem csak azért mert gyors és könnyű elkészíteni. Hanem azért is mert hihetetlen ízvilágú étel: a fokhagyma és a chili pehely, a kömény és a citrom íze keveredik.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet (kb 4×25 dkg) lazac
  • 1 db citrom leve
  • 1 cs friss petrezselyemzöld
  • 3 ek olivaolaj
  • 3 ek víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk vörös chilipehely
  • 1 tk őrölt kömény
  • 0,5 tk só
  • 1 ek méz
  • 0,5 tk bors
  • 15 dkg koktélparadicsom

 

 

 

Elkészítés:

Elkészítjük a pácot: egy tálba tesszük a citromlevet, olivaolajat, vizet, zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, chilit, őrölt köményt, sót és a mézet. Alaposan elkeverjük az alapanyagokat.
Egy tepsit fóliával kibélelünk és a megtisztított lazac filéket elhelyezzük rajta. Bőrével lefelé legyenek! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy ecset segítségével alaposan bevonjuk a fűszeres páclével a hal szeleteket. Köré helyezzük a koktélparadicsomokat és néhány karika citromot.
200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.
Frissen tálaljuk, hasábburgonyát kínáltam mellé.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük