Skip to content

Chilis BBQ oldalas

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Szerintem a vajpuhára sült szaftos BBQ oldalas az egyik legfinomabb sertéshúsból készült étel. Chilis fűszeres páccal kenegetve, így sütve, lesz egyszerre ízletes és omlós a hús.

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #egyszerűrecept #receptvideo #bbq #oldalas #bbqoldalas #bbqfood ♬ Deja Vu (Play & Win Radio Edit) – INNA


Hozzávalók:  (4-5 főre )

  • kb. 2 kg oldalas
  • 2 ek sertéssült fűszersó
  • 1 tk tört chili paprika
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1 mk őrölt feketebors
  • só ízlés szerint
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • kb. 0,5 dl olaj
  • 150 ml Barbecue szósz
  • 150 ml Chili szósz

 

 

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk és előző nap bepácoljuk. A pác hozzávalóit ( olaj, bors, fűszersó, chilipaprika, füstölt paprika, zúzott fokhagyma, BBQ szósz és a Chili szósz ) összekeverjük. A páccal bekenjük az oldalast és másnapig a hűtőben pihentetjük. Sütés előtt a húst sózzuk és mégegyszer lekenjük a páccal. Egy tepsibe helyezzük és egy kevés olajat és vizet adunk hozzá. 150-160 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt sütjük körülbelül 2 órát. Ezután levesszük a fóliát, ujra átkenjük a páccal és 180 fokon, addig sütjük, ameddig a teteje meg nem pirul. ( Körülbelül 30 perc még. ) Amerikai káposzta salátával és meleg zeller salátával tálaltam.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük