Bevallom nagy rajongója vagyok néhány ételnek a KFC gyorsétteremben. A ropogós panírban sült csirkecombnak is (de erről majd később :)), és amit soha nem hagyok ki, az a Coleslaw (ejtsd: kolszló), vagyis az amerikai káposztasaláta. Már évekkel ezelőtt kipróbáltam otthon is elkészíteni. Nyáron főként a grillhúsokhoz muszáj mindig készítenem. Ez nem más, mint egy nyers káposztából, répából készített ecettel is ízesített majonézes saláta. Gyorsan elkészül, és szerintem nagyon ízletes!
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #salata #egyszerűrecept #receptvideo #saláta #majonezes #husnelkul ♬ Fotonovela – Ivan
Hozzávalók 6 főre:
- 50-60 dkg fehér káposzta
- 3 db sárgarépa
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 3 tojásból készült házi majonéz
- só-, bors-, cukor ízlés szerint
- 2 ek fehérborecet vagy tárkonyecet
- 2 ek olaj
- 3 ek tejföl
Elkészítés:
Az első lépésben elkészítjük a házi majonézt, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Ezután a káposztát egy éles késsel vékony, rövid csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a káposztához, az apró kockára vágott hagymával együtt. Az öntetet elkészítjük: az olajat elkeverjük a fehérborecettel. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük és a zöldségekre öntjük. Alaposan elkeverjük az egészet, hogy az öntet mindenhol egyenletesen bevonja a zöldségeket. Egy fél órát pihentetjük. Ezután összekeverjük a répás káposztát a majonézzel és el is készültünk.
Egy zárható edénybe, lefedve a hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára, de akár előző este is készíthetjük és akkor egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. A Coleslaw remekül illik rántott, grillezett húsokhoz salátának, köretnek egyaránt. Tálaljuk kis tálkákban vagy a tányéron megformázva kis halomban.