Céklasaláta almával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez egy remek majonézes saláta, aminek csak néhány összetevője van. Nagyon finom, édes-savanyú kombináció és a legunalmasabb sülthúsokat is szuper lakomává varázsolja. Harsány, üde színével pedig mindig jókedvre is derít 🙂

Hozzávalók: (4 főre)

  • 3 db (kb 60 dkg) cékla
  • 3 db savanykás alma
  • 3 dl tartármártás
  • só,-bors, cukor ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

A céklát és az almát meghámozzuk. Egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagyobb tálba tesszük.
Elkészítjük a tartármártást. Ezután a céklát és az almát elkeverjük az öntettel. Ízesítjük ízlés szerint egy kevés sóval, borssal és cukorral. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Grillhúsok, sült húsok mellé ajánlom. Sertésszűz kolbásztöltelékkel bacon köntösben ételemhez készítettem.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük