Skip to content

Tartásmártás házilag

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A tartármártás egy közkedvelt, mindenki számára ismert klasszikus hideg mártás öntet. A majonéz egyik leszármazottja. A tartármártás alapja a majonéz, amihez tejfölt keverünk. A hazai vendéglátásban szinte kötelező kísérője a rántott sajtnak, rántott gombának, rántott halnak és ki tudja még mi mindennek.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 adag majonéz
  • kb. 2 dl krémes tejföl (20 %-os)
  • 3 cl száraz fehérbor
  • só-, bors-, citromlé-, porcukor ízlés szerint

Elkészítés:


Az elkészült majonézhez hozzáadjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük és, ha szükséges még tovább ízesítjük: sóval, borssal, cukorral, esetleg citromlével. Kevés fehérborral, pikánsabbá tesszük. Végül alaposan behűtve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük