Camembert sajtos almás diós melegszendvics

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A nemespenész borította, krémesen lágy közepű sajt mesés múltra tekint vissza. Az Eiffel torony és a bagett mellett talán ez a különleges sajt egyike még a Franciaországot jellemző szimbólumoknak.
Nálunk leggyakrabban rántott camembert formájában kerül az asztalra. De fontos róla tudni, hogy almával, szőlővel vagy más szezonális gyümölccsel, esetleg dió, pisztácia kíséretében lehet még igazán ízletes! Az ínyenceknek még lehet fokozni az élvezetet, ha mézzel vagy balzsamecettel meglocsolva ízlelgetik a sajtfalatokat. 
Íme egy nem megszokott szendvics változat, az unalmas hétköznapokra. Ajánlom reggelire vagy vacsorára nagy szeretettel:


Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet rozs vagy magos barnakenyér
  • 1 db nagyobb alma
  • kb. 3 dkg dió
  • 1 db camembert sajt (90 g)
  • 2 tk balzsamecet

Elkészítés:

A kenyereket gyorsan megpirítjuk a kenyérpirítóban. Az almát (aki szereti, lehet héjastól) a nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A diót durvára vágjuk.
Ezután egy perc alatt összeállítjuk a szendvicsünket: a pirítósra vastagon, reszelt almát teszünk, szépen elosztjuk a kenyereken.
Az alma tetejére helyezzük a sajtszeleteket. Pár csepp balzsamecettel meglocsoljuk. A végén megszórjuk a dióval. Néhány percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hogy a dió picit ropogós legyen a tetején!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük