Bundás virsli

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Virsliből és leveles tésztából ételt alkotni nem a gasztronómia csúcspontja, ez biztos! Viszont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége is. Nem kell hozzá, hogy gyakorlott háziasszony legyél, mégis egy finom vacsorát készíthetsz rövid idő alatt. A gyerekek imádni fogják, gondoljunk csak a hot-dogra. Ebből a bundás virsliből, ha megmarad, csomagolhatunk másnap az iskolába nekik. Ami fontos szerintem, hogy jó minőségű virslit vásároljunk, ezen nem érdemes spórolni, akkor a siker garantált lesz!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 pár (8 darab) frankfurti virsli
  • 1 csomag (275 g) leveles tészta
  • 2 ek szezámmag
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojás (a kenéshez)

 

 

 

Elkészítés:

A leveles tésztát kiterítjük és kevés liszttel megszórva kissé kinyújtjuk. Körülbelül 1 – 1,5 cm-es csíkokat vágunk a hosszabbik oldalból.
A virsliket megmossuk, megszárítjuk. Ezután beletekerjük a tészta csíkokba úgy, hogy minden tekerésnél kicsit fedje egymást a tészta. Ha nem elég a tészta csík, marad még virsli rész, akkor vágunk egy rövidebbet és azzal folytatjuk a feltekerést. A végeket összetapasztjuk. A begöngyölt virsliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Majonéz, ketchup, mustár, jöhet mellé bármi, amit szerettek! Frissen a legfinomabb!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük