Ez a kókuszos sajttorta mennyei, lágy desszert és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni.
Szerintem a sajttorta az egyik legfinomabb sütemény: a vékony réteg ropogós kekszből készült tésztára gazdag, mascarponés krém kerül. Ez már csakis finom lehet!
Hozzávalók: ( tortaforma: kb.24 cm )
- 20 dkg háztartási keksz
- 5 dkg holland kakaópor
- 20 dkg vaj
a krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 2 cs. vaníliás cukor
- kb. 5 dkg porcukor ( ízlés szerint )
- 1 ek vanília aroma
- kb. 8 dkg kókuszreszelék
- 3 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
a tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg tejcsokoládé
- 2 db Bounty csokoládé
Elkészítés:
A kekszalaphoz a hozzávalókat összekeverjük. A háztartási kekszet a kakaóport és az olvasztott vajat. A tortaforma aljába nyomkodjuk. Egy pohár segítségével, szép és egyenletes lesz az alap! Ameddig a krém készül, addig a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a krémet: a mascarponét egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a vanília aromát és a kókusz reszeléket. Egy másik tálban a habfixálóval keményre felverjük a tejszínt. A mascarponés krémhez keverjük a tejszínhabot és a kekszalapra egyenletesen elkenjük. Ismét a hűtőbe tesszük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt is. Elkeverjük és a torta tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük egy fél órára, hogy a csoki egy kicsit megdermedjen. Ezután a Bounty csokoládéval és egy kevés kókuszreszelékkel díszítjük a tetejét. Visszatesszük a tortát a hűtőbe néhány órát pihenni. Általában én előző este szoktam elkészíteni.