Skip to content

Bounty sajttorta

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez a kókuszos sajttorta mennyei, lágy desszert és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni.
Szerintem a sajttorta az egyik legfinomabb sütemény: a vékony réteg ropogós kekszből készült tésztára gazdag, mascarponés krém kerül. Ez már csakis finom lehet!

 

Hozzávalók:  ( tortaforma: kb.24 cm )

  • 20 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 20 dkg vaj

a krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • kb. 5 dkg porcukor ( ízlés szerint )
  • 1 ek vanília aroma
  • kb. 8 dkg kókuszreszelék
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló

a tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 2 db Bounty csokoládé

 

 

 

Elkészítés:

A kekszalaphoz a hozzávalókat összekeverjük. A háztartási kekszet a kakaóport és az olvasztott vajat. A tortaforma aljába nyomkodjuk. Egy pohár segítségével, szép és egyenletes lesz az alap! Ameddig a krém készül, addig a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a krémet: a mascarponét egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a vanília aromát és a kókusz reszeléket. Egy másik tálban a habfixálóval keményre felverjük a tejszínt. A mascarponés krémhez keverjük a tejszínhabot és a kekszalapra egyenletesen elkenjük. Ismét a hűtőbe tesszük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt is. Elkeverjük és a torta tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük egy fél órára, hogy a csoki egy kicsit megdermedjen. Ezután a Bounty csokoládéval és egy kevés kókuszreszelékkel díszítjük a tetejét. Visszatesszük a tortát a hűtőbe néhány órát pihenni. Általában én előző este szoktam elkészíteni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük