BBQ malackaraj édesburgonyával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Szeretjük a BBQ szószos ételeket.
Nagyon ízletes a
 házilag elkészített BBQ szósz, de ha nincsen időtök elkészíteni, akkor a bolti is szóba jöhet. Korábbi BBQ-s ételeim ezen a linken találjátok.
Ezek után a legújabb változat karajból, ami nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg csontos malackaraj
  • 1 adag BBQ szósz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj

A páchoz:

  • 1 tk só
  • 1 tk barnacukor
  • 1 tk őrölt chilipor
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 kk bors

 

 

Elkészítés:

A pác összes hozzávalóját egy tálban összekeverjük. A húst megmossuk és csontonként bevagdossuk. A karaj felületét és a szeletek között is alaposan bedörzsöljük a száraz páccal, valamint a szeletek közé még zúzott fokhagymát is kenünk. Olajjal meglocsoljuk és körülbelül 2 dl vizet öntönk alá.
A sütőt 140 fokra (légkeveréses) előmelegítjük és a malackarajt 2 órán át sütjük fólia alatt. Ezután kivesszük a sütőből. Egy ecsettel alul-felül és a vágatokban is vastagon bekenjük a BBQ szósszal. 170 fokon sütjük tovább fólia nélkül, 30-30 percig mindkét oldalát a húsnak. Ez idő alatt a maradék szósszal és a sütés közben keletkezett szafttal kenegetjük, így biztosan finom, szaftos lesz.
A végén a tepsiben maradt pecsenyelét egy tálba tesszük, és turmixoljuk. Vétek lenne ezt a finomságot nem felhasználni! Ezt a mennyei szószt kínáljuk mellé.
Tepsiben sült édesburgonyát kínáltam hozzá, de hasábburgonyával is nagyon finom.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük